При регулярному вживанні яєць на сніданок підвищується ризик утворення тромбів. До такого висновку прийшли американські медики з клівлендської клініки штату Огайо, провівши відповідне дослідження.
Як пояснили медики, утворенню тромбів сприяє холін, наявний у складі яєць і м’яса. Це поживна речовина, яка навіть продається у вигляді БАДів.
Дана органічна сполука підтримує багато функцій організму, в тому числі позитивно позначається на зростанні клітин і обміні речовин. Однак у високих концентраціях холін стає небезпечним.
За припущеннями лікарів, при надходженні в організм цієї речовини кишкові бактерії починають активно взаємодіяти з нею.
Під час цього процесу утворюється з’єднання ТМАО, яке призводить до злипання тромбоцитів.
Згідно з результатами дослідження, його рівень в плазмі крові добровольців збільшився приблизно в 10 разів від вихідного.
Один з авторів роботи Стенлі Л. Хейзен попередив, що добавок з холіном слід уникати, якщо тільки вони не були прописані після обстеження в лікарні.