Лікар-дієтолог, кандидат медичних наук Світлана Федяєва розповіла, що багато хто даремно ігнорує гриби. Особливо важливо їх їсти під час війни, адже цей продукт допоможе збалансувати харчування по ряду корисних мікроелементів.
Світлана розповіла, чому не варто відмовлятися від грибів і чи дійсно вони корисні. Також вона додала:
Багато хто з нас уникають їсти гриби, посилаючись на їхнє тяжке перетравлення. Але гриби займали вагоме місце у раціоні наших предків
Корисні речовини у грибах:
- Гриби впливають на вуглеводний обмін. Якщо є цей продукт тричі на тиждень, то у вас знизиться ризик розвитку цукрового діабету та деменції.
- Бета-глюкани – це пребіотики, створюють умови у розвиток нормальної мікрофлори в кишечнику.
- Хітін у складі грибів також покращує роботу кишечника та зменшує запори.
- "Грибний" цукор трегалозу - корисна речовина для попередження атеросклерозу, жирового гепатозу і навіть уповільнення старіння.
- Ерготіонеїн – рослинна амінокислота має антиоксидантні властивості.