Темпи і спосіб життя диктують, що і як додавати у раціон. Благо, навесні можна урізноманітнити своє харчування всілякими салатиками. Рецепт одного з таких ми пропонуємо повторити і вам.
Чорнослив має високий вміст солей калію, отже він корисний при атеросклерозі та гіпертонії. Окрім того, він має сечогінну дію та покращує роботу нирок, сприяє виведенню шлаків, токсинів з організму.
Вживати його постійно чи щоденно не рекомендується, але в невеликій кількості, скажімо, у весняному легкому салаті — можна.
Інгредієнти
- Чорнослив без кісточки 30 г
- Томат червоний 1 шт.
- Консервована кукурудза 50 г
- Волоські горіхи 20 г
- Салат, листя 3 шт.
- Оливкова олія 2 ст. л.
- Цибуля зелена 10 г
- Оцет бальзамічний 2 ч. л.
- Сіль за смаком
1. З консервованої кукурудзи злийте рідину. Помийте листя салату та нашаткуйте його. Пір’я зеленої цибулі промийте, обсушіть і наріжте.
2. Викладіть салат на широку плоску тарілку рівномірним шаром. На нього викладіть цибулю. Далі покладіть кукурудзу.
3. Наріжте соломкою чорнослив, попередньо промивши його та підсушивши рушником. Розкладіть нарізаний чорнослив далі на салат.
4. Помийте та наріжте кубиками томат. Також викладіть на тарілку із салатом. А зверху посипте подрібненими горіхами.
5. Полийте салат оливковою олією та бальзамічним оцтом і трошки посоліть за смаком. Смачного!