В похилому віці їсти фрукти потрібно дуже обережно.
У людей після 60 нерідко діагностують цукровий діабет, при якому небажано вживати вуглеводи, що містяться у фруктах. Людям із проблемами підвищеного цукру в крові слід уникати вживання дуже зрілих бананів, а також винограду, ананасів.
Загалом літнім людям без серйозних проблем зі здоров'ям потрібно обмежувати споживання фруктів до 400 грамів на день. Це дозволить не перевантажувати організм цукром.
В організмі після 60 років може послаблюватися робота кишківника, його моторика, перистальтика. Крім того, на цьому етапі життя люди нерідко мають захворювання травної системи – виразки, гастрити та інші. У таких обставинах певну небезпеку становлять фрукти, що мають грубу шкірку, наприклад, яблука, груші.
Груба клітковина плодів може спровокувати загострення проблем зі шлунком.
Багатьом людям похилого віку краще їсти фрукти не сирими, а після термічної обробки - відвареними або запеченими.