Дієтологиня Оксана Скиталінська у програмі “Ранок з Україною” розповіла про користь гречаної крупи і дала поради, чим замінити її у період тривалого дефіциту.
За підрахунком експертів, щороку українці споживають близько 140 тисяч тонн гречаної крупи. При цьому в Україні вирощується лише половина, решта – імпортувалась з росії. Тепер і її не стало, і припало це на період кінця сезону. Тож лише в вересні буде новий врожай гречки. Але коштуватиме вона дорожче, ніж зазвичай, пише lemonade.
Дієтологи запевняють – любов українців до гречки виникла не просто так. Це надкорисний продукт, який містить величезну кількість вітамінів та мікроелементів.
Але скільки б користі не було в цьому продукті, нині ситуація у магазинах говорить про те, що певний час українцям треба буде заміняти диво-кашу чимось іншим. Еспертка запевняє – вихід є.
Крім того, доповнити вітамінну тарілку дієтологиня радить іншими вітчизняними продуктами: буряком, морквою, зеленню та яйцями, приготованими будь-яким чином. Не менш корисним замінником круп є картопля, особливо варена в мундирах або запечена з травами, доповнити її можна квашеними овочами та оселедцем. Такі страви матимуть лише позитивний вплив на ваше здоров’я.