Пластикові контейнери для зберігання продуктів не коштують багато, вони легкі та міцні та їх легко знайти в більшості магазинів. Незважаючи на свої переваги для зберігання залишків їжі та інших продуктів, такі пластикові контейнери можуть представляти кілька небезпек.
Ці небезпеки та ризики охоплюють широкий діапазон, починаючи від ризиків для здоров’я для вас і вашої родини до погіршення стану навколишнього середовища, пише Nashamama.
Мікрохвильові хвилі
Деякі пластикові харчові контейнери не витримують впливу нагрівання в мікрохвильовій печі. Служба безпеки харчових продуктів попереджає, що такі контейнери можуть розплавитися або деформуватися під час нагрівання. Крім того, різні види шкідливих хімічних речовин можуть опинитися у вашій їжі, якщо ви поставите пластиковий контейнер, який не придатний для мікрохвильової печі, в мікрохвильову піч.
Бісфенол А
Компанії використовують хімічну речовину, відому як бісфенол А, яку зазвичай називають BPA, для виробництва багаторазових пластикових контейнерів для їжі. Лікарі кажуть, що існує певний потенціал для численних ризиків для здоров’я, пов’язаних із впливом BPA. Міністерство охорони здоров’я попереджає, що найбільший ризик пов’язаний з дітьми та немовлятами, які більш чутливі до слідових кількостей будь-якого типу хімікатів.
Бактерії
Згідно з даними Міжнародної асоціації із захисту харчових продуктів, деякі пластикові контейнери для харчових продуктів можуть мати рифлені або горбисті поверхні, які важко вимити, там можуть розмножуватись бактерії. Бактерії можуть забруднити саму їжу і створити ризик шлунково-кишкового розладу або харчового отруєння. Асоціація рекомендує використовувати лише пластикові контейнери для зберігання харчових продуктів, які є широкими, відкритими та легко миються.