Високий кров'яний тиск, також відомий як гіпертонія, є фактором ризику серцевих захворювань, тому необхідно повністю змінити високі показники. Доведено, що деякі дієтичні продукти є особливо ефективними у зниженні ризику високого кров'яного тиску, у тому числі напої.
Високий кров'яний тиск означає, що сила тиску крові на стінки артерій завжди занадто висока. Якщо не лікувати, це змушує ваші артерії звужуватися та звужуватися, зменшуючи приплив крові до життєво важливих органів, таких як серце. Обмеження притоку крові до серця може підвищити ризик серцевого нападу.
Згідно з дослідженням, опублікованим у журналі JAMA Network, ви можете звернути цей процес назад, ухваливши рішення про правильне харчування. Дослідження виявили певні компоненти, які можуть запобігти загрозі високого кров'яного тиску.
Чай улун – традиційний китайський чай, приготований з листя рослини Camellia sinensis, – потрапляє до цієї категорії.
У дослідженні вивчався довгостроковий вплив вживання чаю улун на ризик гіпертонії. Дослідження було ретельно розроблено, і в ньому взяло участь велика кількість людей (1507 суб'єктів із 711 чоловіків та 796 жінок).
Дослідники зібрали докладну інформацію про споживання чаю та інші фактори способу життя та харчування, пов'язані з ризиком гіпертонії. Результат показав, що у тих, хто пив не менше 120 мл/день (півсклянки) чаю улун протягом року, ризик розвитку гіпертонії на 46% нижчий, ніж у тих, хто не п'є чай. Більше того, серед тих, хто пив від 120 до 599 мл/день (дві з половиною чашки), ризик високого кров'яного тиску знизився на 65 відсотків.
Дослідники дійшли висновку, що звичайне споживання чаю улун не менше 120 мл на день протягом одного року значно знижує ризик розвитку гіпертонії.