Ожиріння є однією з причин розвитку цукрового діабету. Тому медики радять стежити за своєю вагою і харчуванням. А боротися з ожирінням і підтримувати рівень глюкози в нормі допоможе тропічний фрукт.
Фахівці провели дослідження і виявили, що манго впливає на показники цукру в крові у гризунів. Експерти давали мишам, які їли багато жирної їжі, харчові добавки з м'якоті манго.
Про це пише Express.
Після цього експерти порівнювали ефекти від вживання манго з ефектами від прийому ліків, які впливають на ліпіди і рівень цукру в крові. Виявилося, що після включення в раціон манго у тварин зменшилися цукор і кількість жиру.
Вчені прийшли до висновку, що ефект від вживання манго такий же як і від відповідних ліків. Зокрема, введення ліофілізованого манго в раціон мишей поліпшило толерантність до глюкози і ліпідний профіль і зменшило ожиріння, пов'язане зі споживанням їжі з високим вмістом жиру.
Також такі результати були перевірені на людях. В експерименті брали участь двоє дорослих людей, які щодня протягом 12 тижнів з'їдали по 10 г ліофілізованого манго.
Дослідження показують, що споживання манго допомогло значно знизити рівень цукру в крові у людей з ожирінням.
До того ж пізніше виявилося, що манго також сприяє зниженню артеріального тиску.
Додамо, що манго багате антиоксидантами, які захищають організм від передчасного старіння і розвитку раку. До того ж плід є хорошим джерелом фолієвої кислоти, декількох вітамінів групи B, а також вітамінів А, З, до і Е, які допомагають підвищити імунітет.