Часте вживання потемнілих бананів може призвести до проблем із печінкою та зайвою вагою. Таку думку в ефірі телеканалу озвучила дієтолог Олена Соломатіна.
Найчастіше потемніння банана говорить про гниття, що почалося. Це може серйозно вплинути на здоров'я печінки. До того ж у перестиглих бананах міститься надмірна кількість цукру. "Їх вживання може призвести до підвищення рівня глюкози у крові", - зазначила фахівець.
Важливим є також ступінь зрілості банана: якщо він тільки почав темніти - нічого страшного немає. А поява точок на банані – характерна особливість одного із сортів.
Калорійність бананів і так висока. У зв'язку з цим дієтолог не рекомендує їсти їх людям із зайвою вагою та резистентністю до інсуліну.