Лікар назвала найкращий овоч для схуднення та зниження холестерину.
"Своїм красивим фіолетовим кольором баклажан зобов'язаний антоціанам.
Ці рослинні пігменти знижують рівень холестерину, мають антисептичні властивості і перешкоджають розвитку запальних процесів.
Найпоширеніший з них - насунін. організм від окислювального стресу, пошкодження клітин та ослаблення захисних механізмів", - пояснила лікар Катерина Антипова.
Ще одна корисна властивість баклажанів обумовлена наявністю в них хлорогенової кислоти.
Вступаючи в наш організм разом з їжею, ця речовина бере участь у важливих для оздоровлення процесах: протипухлинних, антиоксидантних, гіпоглікемічних, гіпохолестеринемічних, противірусних та протимікробних.
"Для людей із серцево-судинними захворюваннями, з цукровим діабетом та з підвищеним рівнем холестерину баклажани є рекомендованим продуктом у лікувальному раціоні", - зазначає доктор Антипова.