Диня популярна в кінці літа-початку осені. Її додають у різні страви або вживати в натуральному вигляді. Окрім приємного аромату і смаку, диня вражає масою поживних речовин.
Корисні властивості дині
- Диня містить клітковину, яка стимулює роботу кишечника.
- Плід багатий на фолат, вітамін К і магній, які життєво необхідні для здоров'я кісток.
- Диня може знижувати кров'яний тиск через високий вміст калію.
- Вона багата водою і електролітами, що корисно для підтримки балансу рідини в організмі.
- Диня має вітамін С, який сприяє виробленню колагену і може захистити вашу шкіру від сонячних променів. Крім цього, аскорбінова кислота зміцнює імунітет.
- Плід включає лютеїн і зеаксантин, які підтримують здоров'я очей і покращують зір.
- Диня багата на залізо, калій, кальцій, магній, вітаміни групи В, С і А. Завдяки ним диня запобігає утворенню пухлин, є засобом профілактики серцево-судинних захворювань і діабету, знижує рівень холестерину в крові і запобігає розвитку атеросклерозу, заспокоює центральну нервову систему.
Кому не можна споживати диню
- Матерям, які годують грудьми. Оскільки диня може викликати у малюка розлади травлення
- Хто має цукровий діабет, виразкову хворобу шлунку і 12-палої кишки. Також не варто вживати диню при кишкових розладах.
- Людям, які мають проблеми із нирками і жовчним міхуром. Захоплення динею може зрушити пісок або каміння і це закінчиться хірургічним втручанням.
- Якщо ви вживали алкоголь. У дині є клітковина, тому вважається важким продуктом. Якщо змішати диню з алкоголем, ви практично гарантовано отримаєте діарею.