Експерт також зазначила, що споживання продуктів із вмістом цієї речовини допомагає боротися з рівнем поганого холестерину в крові та підіймає настрій.
Лецитин корисний для мозку та печінки, а також продукти з вмістом цієї речовини можна використовувати для профілактики інсульту та інфаркту.
“Лецитин – це жироподібна речовина, яка складається з фосфоліпідів, тригліцеридів, жирних кислот, тобто за своєю суттю це жир”, – уточнила фахівець.
Вона додала, що продукти з його вмістом допомагають боротися з рівнем поганого холестерину в крові та покращують роботу мозку.
Крім того, ця речовина корисна для профілактики хвороб Альцгеймера та Паркінсона.
“У нашому організмі з лецитину синтезується холін – попередник нейромедіатора ацетилхоліну, який необхідний для швидкості передачі нервових імпульсів між нервовими клітинами, у тому числі в головному мозку.
Від цього залежать швидкість реакції, швидкість мислення та активність клітин головного мозку”, – пояснила експерт.