Не рекомендується налягати на жирне м'ясо, сало та копченість, які збільшують навантаження на гепатоцити, що синтезують жовч для їх перетравлення.
Деякі продукти можуть негативно впливати на організм людини.
Наприклад, щоденне вживання жирного м'яса, копченостей та здобної випічки повільно вбиває печінку, попередив кандидат медичних наук, лікар-гастроентеролог Марат Зіннатуллін.
"Хвороби печінки приблизно у 1/3 населення планети. А тим часом, щоб не хворіти, достатньо обмежити кількість шкідливих для печінки продуктів"
До таких входять жирне м'ясо, сало і копченості, які підвищують навантаження на гепатоцити, синтезують жовч їхнього травлення.
Також нормальній роботі печінки перешкоджають штучні жири, що містяться в маргарині та майонезі.
Крім того, медик не рекомендує налягати на свіжі борошняні вироби, кондитерські солодощі та солодку газовану воду, оскільки пізніше ці вуглеводи переходять у жирову тканину, ушкоджуючи гепатоцити.
Крім того, він радить відмовитися від нездорової їжі, фастфуду та алкоголю.