Дослідження показало, що ультраперероблені продукти збільшують ймовірність смертності. Це дослідження проводилося в Університеті Лома Лінда, і в цьому проекті взяли участь понад 75 тисяч людей.
Вчені виявили, що ризик смертності був підвищений при цьому і у вегетаріанців, і тих, хто їсть м’ясо. Іншими словами, якщо ви постійно будете їсти продукти, які зазнали глибокої обробки, то проживете менше.
При вживанні таких продуктів у великих кількостях підвищується ризик смертності від усіх причин, від респіраторних (хронічна обструктивна хвороба легень), неврологічних (недоумство, хвороба Паркінсона) захворювань, хвороб нирок.
Серед таких продуктів – солодощі, яблучний пиріг, кукурудзяні чіпси, булочки, хліб в упаковці.
Ще фахівці з’ясували, що скорочує життя та червоне м’ясо. Так, якщо його вживати щодня приблизно по 42,5 грами, то ризик смертності підвищиться на 8 відсотків.