U-News » Здоров'я » Воду в чайнику двічі кип’ятити не можна
Всі новини

Воду в чайнику двічі кип’ятити не можна

Вода - нагальна потреба всіх живих організмів. Без неї неможливе життя на планеті. Вчені встановили, що людині, для нормального самопочуття, необхідно на добу споживати не менше півтора літра чистої води.

Безумовно, найкращий варіант для щоденного вживання — чистісінька вода з гірських джерел. Але більшість людей користуються для приготування їжі, напоїв і щоденного вживання звичайною водопровідною водою або водою бутельованою.

За результатами досліджень американських вчених, в стрімкому зростанні онкологічних захворювань на планеті винні не погана екологія чи спадковість, а вода, яку п’ють люди.

Чим небезпечне кип’ятіння води

Вода, яка подається у квартири через водопровід, вважається придатною для пиття. Однак, багато людей, не без підстав, не довіряє якості водопровідної води й перед вживанням її кип’ятить.

Кип’ячена вода є мертвою за своєю природою. Нагріваючи воду до + 100 °C, люди вбивають більшість мікроорганізмів, що знаходяться в ній. Але ось, наприклад, бактерії ботулізму, а також вірус гепатиту A, гинуть лише після кип’ятіння не менше пів години.

В процесі кип’ятіння хлор, яким водоканал обробляє воду, перетворюється в токсичні сполуки, а решта корисних мінеральних солей осідає на стінках посуду, в якому кип’ятять воду. Кисень, який знаходився у воді, при кип’ятінні випаровується.

Потрапивши в організм, сполуки хлору стають провокаторами онкологічних захворювань, а також хвороб нирок і сечового міхура.

Ніяких корисних речовин кип’ячена вода організму не поставляє, але має властивість вимивати з нього мінеральні солі. Люди, які вживають для пиття кип’ячену водопровідну воду, обов’язково повинні постійно приймати додатково мікроелементи та вітаміни.

Вчені дали кілька цінних порад, як мінімізувати наслідки кип’ятіння води

Перш за все, водопровідну воду для приготування їжі й напоїв, слід обов’язково відстоювати. Робити це необхідно, протягом, щонайменше, трьох годин. Хлор, наявний у воді, за цей час випарується, а домішки — випадуть в осад.

Довго кип’ятити воду не слід. Цілком достатньо часу до закипання і хвилину після закипання. Але вода, що закипіла, за можливості, також повинна трохи відстоятися.

Повторно кип’ятити кип’ячену воду не можна. Не слід навіть підігрівати її. Така вода перетворюється на отруту для організму. Фтор, що знаходиться у воді, під час кип’ятіння, утворює фториди. Ці сполуки згубно діють на мозок людини. Чим більше воду кип’ятити, тим більше утворюється шкідливих сполук.

Нітрати при багаторазовому кип’ятінні утворюють канцерогени, що провокують онкологічні захворювання шлунка і кишківника, підшлункової, лейкемію.

Особливо небезпечно повторно кип’ятити воду в пластикових електричних чайниках. Вчені з’ясували, що в деяких з них, у воді, яку кип’ятили кілька разів, істотно підвищується кількість формальдегіду. Навіть, якщо чайники скляні або металеві, а пластикова — тільки кришка. Формальдегід також є небезпечним канцерогеном. Щоб не піддавати свій організм небезпеки, нехай навіть в незначних кількостях, краще перед кожним кип’ятінням використовувати знову набрану воду.

Також не слід забувати про чистоту чайника. Його регулярно слід рятувати від накипу.

АgroTer

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Стало відомо, які продукти різко підвищують рівень цукру в крові
36 011
Олена Кравець розповіла про тривалу боротьбу з важкою хворобою
14 904
Мільйонер-жартівник склав заповіт, від якого плакало ціле місто
13 496
Робітники випадково відремонтували кухню не в тому будинку: як відреагувала господиня
13 013
Чому навіть хороші й надійні чоловіки зраджують: психолог назвав 8 причин
12 320
Три подруги побилися на весіллі за букет нареченої: відео курйозного моменту
11 701
Російська тенісистка люто відгамселила себе ракеткою по голові
10 792
Високий холестерин: ознаки в ногах вкажуть на небезпечний стан
10 472
"Навіть нічого не пила": телеведуча Барбір насмішила конфузом зі штанями
9 761
Лікар назвав три продукти, які отруюють кишківник
8 689
Які продукти не можна мити перед приготуванням та вживанням у їжу: шкідливо і навіть небезпечно
8 348
5 продуктів, багатих магнієм, для зниження тиску природним шляхом
8 326
Знайдено простий спосіб запобігти розвитку високого артеріального тиску
7 967
Борис Джонсон: Україні потрібно надати масштабний пакет допомоги на суму $500 мільярдів або навіть $1 трильйон
0
Колишня наречена Кличка розповіла, чому їхня донька не хоче ходити до школи в Європі
0
Таня Пренткович топлес та на підборах влаштувала відверту зйомку
0
Леді Гага відверто розповіла, як ставиться до чуток про те, що вона чоловік
0
Оксана Білозір розсекретила свої щомісячні доходи
0
Даша Астаф’єва наробила ніжних фото у гортензіях та розповіла, про що мовчить жінка
0
Що має зробити кожна родина перед похолоданням: енергетики опублікували інструкцію
0
Новий цікавий спосіб навчитися насолоджуватися життям від жителів Данії
0
Як відбілити емальовані каструлі за допомогою перекису водню
0
Як спробувати вирішити проблему, не жертвуючи нічним сном
0
Чотири помилки по відношенню до здоров’я припускається переважна кількість людей
0
Вісім способів відрізнити деменцію від природних вікових проблем
0
Лікарі попередили про шкідливі властивості популярних каш
0
Фатальні помилки під час сексу, через які партнер може втекти

Під час заняття сексом варто окрім задоволення себе і ...

Кардіолог назвав продукт для сніданку, якого слід уникати гіпертонікам

Ваша дієта може відіграти величезну роль у різних умовах. ...

Оля Полякова зізналася за скільки готова переспати з Машею Єфросиніною

Оля Полякова не приховує, що за мільйон доларів готова ...