В інтерв’ю генетика-метаболіста Світлани Перес пролунало попередження про небезпеку вживання броколі при проблемах із густою кров’ю.Фахівець розповіла, що люди з густою кров’ю можуть страждати через погане засвоєння поживних речовин.
Крім того, вони ризикують через те, що їхні органи не одержують повною мірою кисень – це, зокрема, робить їх схильними до розвитку інфарктів, інсультів.
Експерт зауважила, що таким пацієнтам слід особливо ретельно вибирати продукти навіть із числа корисних. Зокрема, для них можуть виявитися небезпечними броколі, різна зелень. Перес зазначила, що їхнє вживання збільшує ризик згущення крові.
Вітамін К1 або філлохінон є основним дієтичним джерелом вітаміну К, відомого своєю здатністю згущувати кров.
Також Перес порадила при порушенні згортання крові обережно вживати продукти з вітаміном К2 – він також може впливати на згущення крові. У тому числі яєчні жовтки, сир, вершкове масло, і навіть ферментовані продукти із сої.