Гострі приправи мають низку корисних властивостей і можуть цілюще впливати на організм.
Профілактика раку може бути смачною
Онкологія – це захворювання, яке діагностується, на жаль, не лише у дорослих, а й у молоді.
Для неї немає різниці, хто ви, ким працюєте, чи маєте сім’ю, курите чи ведете здоровий спосіб життя.
Саме тому лікарі наполягають на ретельній профілактиці цього типу захворювань.
У цьому допоможуть регулярні обстеження, самодіагностика та проходження диспансеризації.
Проте, як розповіла лікар-гастроентеролог Наталія Філоненко, зменшити ризики можна і включивши до свого раціону лише один продукт. А саме – гострий перець.
Чудо-продукт, що вбиває рак
– У принципі, практично будь-які гострі приправи цілюще впливають на стан здоров’я. Наприклад, вони прискорюють обмін речовин, що гарантує, як наслідок, більш швидке та ефективне спалювання калорій, – стверджує лікар.
За словами Філоненка, в гострому перці міститься капсаїцин, завдяки якому знижується накопичення холестерину на стінках судин. Крім того, ця речовина успішно бореться зі шкідливими бактеріями, які можуть потрапити в організм разом з їжею і навіть здатні вбити деякі ракові клітини в організмі.
Медик зазначила, що при помірному споживанні гострого перцю покращується ним робота органів шлунково-кишкового тракту. Наприклад, слизова оболонка шлунка швидше відновлюється після загострень гастриту чи виразки.
Боятися гостроти не треба!
Також медик зазначила, що багато сумішей гострих приправ позитивно впливають на циркуляцію крові. А прискорений обмін речовин сприяє більш швидкому рятуванню від зайвої ваги.
Тим часом багато людей бояться приправ, вважаючи, що через них утворюється гастрит або виразка шлунка. Гастроентеролог спростувала цю думку. Вона заявила, що гостра їжа не є причиною появи гастриту.
– Однак у людей із вже наявними проблемами зі шлунком така їжа може викликати загострення та болі за рахунок посилення виділення кислоти, яка більшою мірою дратуватиме і без того погано захищену слизову оболонку, – зазначила вона.