Медики запевняють, що правильне харчування - це найкраща профілактика будь-яких серйозних хвороб, у тому числі онкології.
Щоб знизити ймовірність онкології молочної залози, із щоденного раціону варто виключити низку продуктів.
За словами професора, одним із факторів ризику розвитку раку молочної залози вважається ожиріння. Тому на ймовірність прояву захворювання безпосередньо впливає раціон.
З раціону, на думку вченого, слід виключити солодку, смажену та жирну їжу, а також перероблене м’ясо (шинку, сосиску, сардельки).
За словами експерта, це насамперед копчена ковбаса, оскільки при копченні виділяється дим, який містить безліч шкідливих речовин. Через це всього 50 грамів сирокопченого сервелату за рівнем канцерогенності дорівнюють викуреній пачці цигарок, зазначає лікар.