Імовірність розвитку тромбозу може суттєво підвищувати присутність у раціоні продуктів із високим глікемічним індексом.
Утворення згустків крові (тромбів) здатні закупорювати собою кровоносні судини, включаючи найважливіші артерії організму.
Це, своєю чергою, сприяє виникненню серцевих нападів та інсультів, попереджають лікарі.
Продуктами, які здатні провокувати згущення крові та схильність людини до тромбозу фахівці в першу чергу називають багаті джерела простих вуглеводів, до яких належать різні солодощі, випічка з білого борошна, цукор.
Також кардіологи зазначили, що великі дози цукру часто містять готові соуси, знежирені продукти та напівфабрикати.
У людей, які постійно вживають таку їжу, може відбутися порушення згортання крові, попередили фахівці.
Небезпечним у плані ризику постраждати через тромбоз та його наслідки кардіологи також вважають алкоголь.
Фахівці заявили, що «майже всі серцево-судинні катастрофи трапляються наступного дня після алкоголю».