Попри те, що фрукти дуже корисні і необхідні в раціоні, при неправильному вживанні вони можуть стати причиною серйозних проблем зі здоров’ям.
Кавуни та дині традиційно вважаються одними з найнебезпечніших плодів через схильність накопичувати в собі шкідливі речовини.
Тому не варто давати їх маленьким дітям.
Також кавуни не рекомендуються за будь-яких “ниркових” хвороб.
Диню чи груші не можна їсти після їжі.
Тим більше, пити після них сиру воду. Крім цього, дині, абрикоси та апельсиновий сік заборонені при загостренні виразкової хвороби шлунка та дванадцятипалої кишки, – попередила лікар.
Сливу протипоказано вживати за підвищеної кислотності шлункового соку.
Варто також пам’ятати, що солодкі фрукти можуть стати причиною загострення атопічного дерматиту та екземи, тому за наявності будь-яких проблем краще від них утриматися.