Така популярна приправа, як часник, не лише надає пікантності стравам, а й допомагає зміцнити імунітет, протистояти вірусам та мікробам.
Проте деяким людям варто бути обережнішими з вживанням продукту, попередила консультант з корекції ваги та харчової поведінки, нутриціолог Ганна Макарова.
За словами фахівця, часник цілком допустимо застосовувати щодня. Він допомагає справлятися з патогенною мікрофлорою кишечника, сприяє розрідженню жовчі. Однак треба знати міру – щедро додавати приправу до страв не варто.
"Його застосовують як добавку до страв та у кількості не більше одного зубчика на прийом", - зазначила експерт в інтерв'ю.
Є й інші аспекти. Так, з особливою обережністю слід їсти часник при підозрі на запалення підшлункової залози. Справа в тому, що продукт здатний викликати загострення патології та може призвести до появи сильних болів.
Протипоказаний часник і при виразці шлунка, хронічному панкреатиті, гастриті.