Науковці з Університету Айови, США зафіксували позитивний вплив вітаміну В3 на організм людини під час лікування раку.
У добре відомих усім продуктах харчування вчені виявили компонент, що відіграє роль ліків від нервового болю, що викликається у пацієнтів хіміотерапією. Таким компонентом виявився вітамін В3.
“У молоці та пиві міститься важливий вітамін В3, здатний позбавляти пацієнтів побічного ефекту лікування онкозахворювань — ушкодження нервів”, — зазначили американські медики. Ефект вітаміну В3 підтверджено під час тестування на хворих щурах, які отримували протираковий препарат.
Тварини були поділені на групи, і в тій, де не отримували вітамін, гризуни стали особливо чутливими до тактильних подразників. Але в тих випадках, коли хіміотерапію поєднували із споживанням вітамінної добавки, нервова чутливість тварин зменшувалася, приводячи заодно до зниження больового порога.