Виявляється, справді є алкоголь, який може захистити наш мозок від хвороб.
Вчені виявили достатньо доказів того, що в недалекому майбутньому можна буде подолати захворювання мозку.
Фахівцям вдалося з’ясувати, що келих цього смачного напою ефективно бореться з оксидативним та нітрозативним стресом.
А все тому, що у його складі є флафани – компоненти, які потрапляють у кишківник та переробляються мікрофлорою.
Це сприяє утворенню в організмі пропіонової, фенилоцетової та бензойної кислот, які мають прямий вплив на мозок і навіть здатні захистити від смерті.
Також вчені виявили, що у виноградних кісточках міститься ресвератрол – потужний антиоксидант.
Він позитивно впливає на організм, знижуючи накопичення у мозку ферменту PDE4, пов’язаного з розвитком тривожного розладу та депресії.
А ось дієтолог Світлана Фус упевнена в тому, що головне у вині (необов’язково лише червоному) – його натуральність.
“Користь вина – незалежно від того, біле воно, червоне чи рожеве – у його натуральності.
Найбільш корисне для організму вино без консервантів, отримане в результаті природного бродіння, без додавання цукру та спирту”, – каже фахівець.