Неправильна закуска до алкоголю може нашкодити організму.
Усі копчені ковбаси, смажені м'ясо та риба разом з алкоголем завдають серйозної шкоди. Така їжа напружує підшлункову, шлунок і головне – печінку, яка вже зайнята тим, що руйнує алкоголь.
У свою чергу, солодке з алкоголем утворює дуже велику дозу вуглеводів, яка почне перевантажувати підшлункову залозу. За словами Кутушова, не потрібно закушувати навіть солодкими фруктами, такими як кавун, диня чи виноград. З цими фруктами, що містять полісахариди, загалом погано поєднуються інші харчові компоненти – поєднання з ними нерідко спричиняють здуття, метеоризм, спазми та біль у животі.
Ідеальною закускою під час застілля є сало, вершкове масло та соління. Солоні закуски можуть бути корисними, оскільки через спиртне знижується регуляція водно-сольового балансу, частішає сечовипускання і виникає зневоднення. Солоне спонукає пити більше рідини.