Лікар пояснила, що у жовтках високий рівень жиророзчинних вітамінів А, D, Е, жирні кислоти, а також корисна для печінки та мозку речовина – лецитин.
І якщо порівнювати користь жовтків з готовим м’ясом, то у жовтках його нормальний рівень – 0,6 грама, а у м’ясі – кратно більше.
Лікар підкреслила, що часто про шкоду яєць говорять щодо яєчні, яку краще не їсти, оскільки при жарінні виділяються жирні кислоти, що впливають на обмін ліпідів в організмі. Серед них можуть бути канцерогени.
Також часто йдеться про яєчню з беконом, але так теж краще не готувати.
Фахівець порекомендувала робити з яєць омлети та бажано без використання олії.
«Більше холестерину міститься у готовій м'ясній продукції.
Невелике надходження холестерину з їжею не шкодить організму.
У жовтку, якщо не помиляюся, лише 0,6 грама, що допустимо.
Важко сказати, чому на яйце всі напали. Може, через популярну яєчню з беконом?
Його в яєчню додавати не варто, як і смажити саме яйце, тому що при смаженні виділяються насичені жирні кислоти, що впливають на обмін ліпідів в організмі.
Вони можуть бути канцерогенами. Ноги ростуть із яєчні з беконом», — пояснила лікарка.