З печією допоможуть впоратися продукти, які обволікають стінки стравоходу, захищаючи їх від кислоти.
Якщо ж людина регулярно страждає від проявів цієї недуги, необхідно змінювати раціон.
"З печією допомагають впоратися продукти, що мають обгортальну дію.
До них відноситься Геркулесова каша і відвар із насіння льону.
Приймати соду при печії категорично заборонено", - зазначила медик.
За словами нашої співрозмовниці, печію провокують дуже багато факторів.
Так, вона може виникнути через надмірну вагу, переїдання або прийому жирної їжі натщесерце, наприклад горіхів.
У цьому випадку лікар рекомендує виключити з раціону продукти, що провокують виникнення печії.
При цьому Тихомирова наголосила, що неприємна недуга може бути симптомом різних захворювань, зокрема гастриту, виразки шлунка та навіть раку.
Тому при регулярній наявності печії необхідно пройти медичне обстеження.
Самолікування ж тут може призвести до низки серйозних ускладнень, резюмувала лікарка.