Зігріватися в холодну пору року краще чаєм або гарячим шоколадом, а не алкогольним глінтвейном, тому що при його вживанні людина спочатку швидко зігрівається, але потім замерзає.
Про це розповів головний позаштатний фахівець із первинної медико-санітарної допомоги дорослому населенню департаменту охорони здоров’я Москви Андрій Тяжельников.
Таким чином, Тяжельников спростував міф у тому, що глінтвейн корисно вживати, оскільки він розширює судини.
«Навіть від популярного глінтвейну на морозі варто відмовитись чи замінити його на безалкогольний аналог. Справа в тому, що алкоголь швидко розширює судини, і людина спочатку швидко зігрівається, але потім замерзає ще більше, коли судини починають звужуватися » , - сказав лікар .