За його словами, найпростіше слідувати їм, якщо не поспішати за столом.
Харчування має вирішальний вплив на вагу людини — і, як наслідок, на тривалість її життя. Щоб збільшити її, важливо дотримуватись кількох простих принципів під час трапези.
Про це розповів лікар-терапевт Тім Лебенс в інтерв'ю Express.
— Ожиріння є причиною багатьох хронічних захворювань.
Один із ключових принципів ведення здоровішого способу життя — припинити їсти, коли ви ситі на 80 відсотків, — наводить його слова видання.
Лебенс уточнив, що найпростіше дотримуватися цієї поради при неспішній трапезі.
І буде ще ефективніше, якщо використовувати маленькі тарілки, адже "кишковику потрібно 20 хвилин, щоб сказати мозку, коли ви ситі".
Крім того, слід відмовитися від "тихих вбивць" у раціоні - цукру та солі.
Також дуже важливо їсти рослинну їжу, таку як сочевиця, горох, горіхи та нут. У ній міститься багато життєво важливих організму поживних речовин, і навіть білків і вуглеводів.
Не зайвими на столі будуть і барвисті овочі.
На закінчення лікар зазначає, що рекомендується споживати більше двох літрів рідини на добу, щоб підтримувати високий рівень гідратації організму.