Кожна господиня в арсеналі має не лише декілька перевірених роками рецептів страв, а й прості лайфхаки, за допомогою яких можна впоратися з побутовими завданнями навіть в екстремальних умовах і без дорогих магазинних засобів.
І якщо ви вже знаєте, як відмити решітку газової плити, візьміть собі на замітку, як почистити духовку від жиру за 5 хвилин.
Після приготування різних страв, особливо з м'яса і птиці, на поверхні духовки залишаються жирні сліди, а також залишки їжі, що пригоріла.
Відмити такі забруднення часом буває непросто, але можна, якщо під рукою є навіть кілька дешевих засобів.
Для того, щоб очистити духовку від жиру та нагару, знадобляться такі інгредієнти:
- харчова сода (1 невелика пачка);
- 150 мл оцту;
- 100 мл води.
Як використовувати соду для очищення духовки?
Змішуємо в мисці харчову соду та воду до стану густої кашки, потім додаємо оцет. Ретельно перемішуємо та наносимо суміш на дверцята та решітку духовку, а також у тих місцях, де є нагар та жир.
На решітку ставимо жароміцну форму і виливаємо в неї масу, що залишилася. Розігріваємо духовку до температури 100°С і залишаємо на 40-45 хвилин. Потім вимикаємо її та чекаємо, поки охолоне. Прибираємо залишки жиру та суміші чистою вологою ганчіркою.