Але фахівці поки що не знають, як саме він впливає на організм.
Вчені провели дослідження та з'ясували, що вживання курячих яєць значно збільшує ризик розвитку діабету другого типу.
Такого висновку дійшли фахівці з Китайського медичного університету спільно з колегами з Університету Південної Австралії та Катарського університету.
Результати вони представили у British Journal of Nutrition.
Дослідження проводилося з 1991 по 2009 рік, у ньому взяли участь 8545 осіб.
Вчені з'ясували, що вживання більш ніж 38 г яєць на день підвищує ризик розвитку діабету приблизно на 25%.
У тих, хто вживав понад 50 грамів (одне яйце) щодня, ризик захворіти збільшувався на 60%.
Однак поки що не виявлено точний механізм впливу цього продукту на організм.