Зниженню артеріального тиску сприяє чорний шоколад. Про це повідомив японський терапевт Юму Морі.
На його думку, в цьому виді десерту міститься багато флавонолів какао. Завдяки цьому запускається синтез оксиду азоту в кровоносних судинах та відбувається їх розширення.
Японський медик посилається дослідження, проведене шведськими вченими. Його учасниками стали близько 70 тисяч людей. Результати показали, що шоколад дуже впливав на зниження ризику розвитку інфаркту міокарда, зазначає журнал Diamond online.
Протягом чотирьох із половиною місяців фахівці порівнювали показники артеріального тиску у двох групах, на які були поділені добровольці. Виявилося, що серед учасників експерименту, які їли темний шоколад, верхнє значення тиску зменшилось на 2,9 мм ртутного стовпа. При цьому в групі, де їли білий шоколад, жодних змін не відбулося.
Таким чином, за словами японського лікаря, сприятливий ефект на здоров'я мають не всі види шоколаду. Він також порадив для отримання користі вживати шоколадні плитки, які містять понад 70 відсотків какао.