Хоча кефір має ряд корисних мікроелементів та рекомендований до вживання, існують і протипоказання.
Медики розповіли, кому небезпечно включати цей кисломолочний продукт в свій раціон.
За словами експертів, кефір корисний лише для тих, хто не страждає від проблем з ШКТ.
Навіть здоровим громадянам не слід занадто часто включати даний продукт у своє повсякденне меню.
Якщо його пити на щоденній основі, можна спровокувати надлишок в організмі насичених жирів.
Крім того, молочні жири, що містяться в кефірі, здатні шкодити тим, хто зіткнувся з хворобами серцево-судинної системи, в такому випадку краще вибирати продукт з найменшим відсотком жирності.
Обмежити вживання кефіру слід особам, які зіткнулися з кандидозом, а також тим, хто має непереносність лактози.
При покупці продукту краще віддавати перевагу тому, чий термін зберігання не перевищує 14 днів.