Одні продукти здатні заспокоювати, інші навпаки лише погіршують стан нервової системи.
На нашу залежність від стресів та депресій великий вплив має раціон. Зрозуміло, що у світі багато інших зовнішніх подразників, крім їжі.
Але й деякі продукти, як розповіла дієтолог Олена Соломатина у розмові, здатні заганяти нас у депресію, провокувати почуття тривоги та викликати різні страхи та фобії.
Насамперед, фахівець називає каву, чай та шоколад. В останньому випадку це стосується людей з нетерпимістю таких продуктів, адже у більшості громадян шоколад викликає якраз заспокоєння.
Крім цього експерт вважає провідниками тривожності солодкі та солоні продукти, які вміють виснажувати нашу нервову систему, викликаючи почуття втоми та безпорадності. Але тут йдеться, звичайно, про зловживання такою їжею.
Негативний вплив на наш психологічний стан мають і трансжири, які присутні, наприклад, у картоплі фрі.
Насправді продуктів, які викликають тривожність, досить багато. Тому дієтолог закликає уважніше ставитися до свого меню.