Ті продукти та напої, які ми регулярно вживаємо грають важливу роль для роботи організму. Деякі з них здатні запобігти подальшому розвитку серйозних захворювань, наприклад, онкології та деменції.
Лікар загальної практики та функціональної діагностики Михайло Петрик порекомендував вживати щодня чорний чай.
Але цей напій слід ще й правильно вживати.
Щоб не зменшити його корисні властивості, чай необхідно пити не дуже гарячим і без різних добавок.
Зазначається, що цей популярний напій містить у своєму складі велику кількість антиоксидантів, які можуть зв’язувати вільних радикалів. Ці речовини здатні пошкодити клітини та спровокувати розвиток серйозних проблем зі здоров’ям, зокрема онкологію.
А ще антиоксиданти покращують роботу серцево-судинної системи.
Експерт зазначив, що серед любителів чорного чаю кількість пацієнтів з інсультів на 20-30% нижча, ніж у тих, хто не п’є напій.
Ще напій сприяє нормалізації кишкової мікрофлори, яка відіграє важливу роль у багатьох процесах організму, зокрема зміцнює імунітет та сприяє стабілізації психічного здоров’я.
Регулярне вживання чорного чаю здатне підвищити концентрацію уваги та працездатність, покращуючи когнітивні функції та знижуючи ризик розвитку деменції.