Пульмонолог розповів про дивовижну властивість свинячого сала.
Кашель – це не назавжди
Найчастіше застуда чи ГРВІ закінчуються появою кашлю. І позбавитися цієї напасті буває значно складніше, ніж від нежиті або підвищеної температури.
Лікар-пульмонолог Сергій Родіонов назвав ефективний спосіб позбавити настирливого кашлю. І головні інгредієнти у ньому – свиняче сало.
Їжте сало на здоров'я!
– Треба розуміти, що кашель – це природна реакція організму на інфекцію. Найчастіше при кашлі відокремлюється мокрота. Щоб прибрати це явище, треба перемогти насамперед першопричину нездужання, тобто запалення, - наголошує медик.
Звичайно, сподіватися, що впоратися із хворобою можна лише за допомогою гарячого чаю з малиною чи медом не варто. У цьому допоможуть лише ліки – сиропи, таблетки та інші суспензії, що мають противірусні чи протимікробні властивості. Часто лікарі призначають протизапальні препарати.
Але всім цим лікам і власне ослабленому організму потрібна допомога. насамперед у вигляді запасів енергії та жиру, які додадуть сил для одужання.
- Тому я завжди рекомендую пацієнтам із затяжним кашлем щодня їсти сало. Воно зсередини «прогріє» організм, налагодить роботу легень та дасть багато корисної енергії, – каже пульмонолог.
Яке сало корисніше?
Медик також зазначає, що боротися з кашлем можна за допомогою будь-якого виду сала – нутряне, свиняче, гусячий, борсучий чи лисий жир.
- Навіть один з'їдений шматочок сала або одна столова ложка розтопленого жиру допоможуть швидко відновити здоров'я легень і позбутися кашлю. Адже всього з 1 грама жиру утворюється дев'ять калорій, організм починає краще працювати з їхньої переробки, а значить і кров бігтиме по венах та артеріях швидше. Завдяки цьому запалення проходить, а разом із ним і сам кашель, – наголошує лікар.
Він також додав, що дуже часто тривалий кашель, що погано піддається лікуванню, виникає саме у людей з дефіцитом маси тіла. Для них у період хвороби має бути обов'язково особливе меню, що включає 15 г сала щодня. Інакше швидко піти на виправлення не вийде.