Відчуття тепла від випитого спиртного на морозі є оманливим та підступним попередив фахівець.
В інтерв’ю Олександра Гофштейна прозвучала думка про небезпеку алкоголю на морозі.
“Може виникнути помилкове відчуття, що тіло зігрілося”, – зауважив він.
Гофштейн пояснив, що таке відчуття зігрівання виникає через першу реакцію організму на алкоголь – розширення кровоносних судин. Але слідом за цим йде зворотна реакція:
"Настає спазм судин і кровообіг погіршується".
За словами Олександра Гофштейна, напідпитку на морозі людина здатна непомітно для себе заснути і замерзнути. Фахівець дав пораду: якщо людина після прийому алкоголю в гостях перебуває лише у дуже легкому сп'яніння, їй краще не виходити на мороз – треба перечекати стадію дії спиртного у теплі.
«Якщо ви в гостях, краще попросите лягти в коридорі. Але не виходьте на мороз! - наголосив рятувальник.
У свою чергу, дієтолог Олена Соломатина порекомендувала за кілька годин до новорічного застілля випити невелику кількість спиртного. Це стане стимулом для печінки почати виробляти фермент, відповідальний за переробку алкоголю – організм таким чином буде краще підготовлений до свята. Також Соломатина порадила не змішувати напої із різної сировини.