Турбота про здоров'я включає не тільки спорт, але і правильне харчування. Варто звертати увагу на те, як саме зберігаються продукти. Недостатньо просто покласти продукти в холодильник, важливо, саме в чому вони зберігаються.
Про це повідомила нутриціолог Катерина Климко в Instagram.
В чому зберігати їжу
За її словами, краще зберігати їжу у скляному посуді. Все тому, що це екологічно та безпечно для організму людини. Також вони ідеально підходять для будь-яких температур.
У такому посуду можна зберігати та транспортувати як сирі, так і приготовлені продукти.
Скло - матеріал інертний, тобто він не вступає в хімічну реакцію ні з якими речовинами. Необхідно при покупці переконатися, що скло жароміцне.
Нутриціолог радить використовувати судочки з дерев'яними кришками і силіконовими вставками або пластикові.
Чим шкідливий пластик
Важливо що неякісний пластиковий посуд виділяє отруту та канцерогени. До того ж такий посуд не можна мити в посудомийній машині.
Загалом дозволено нагрівати пластик до таких температур:
- 5РР (маркування пластику) - 100 градусів;
- РЕТ - до 65 градусів;
- градусів РS - до 70.
Що стосовно пластикових контейнерів то в них не можна зберігати: сирі та приготовлені продукти, ягоди, фрукти, та нарізані овочі. Тому такий посуд найкраще підходить для зберігання круп, повідомляє РБК-Україна.