Шеф-кухар та дослідник української кухні Євген Клопотенко завжди відкритий до кулінарних експериментів. Про цікаві страви та інгредієнти, які він куштував, Євген розповів у "Тихому вечорі з Оленою Кравець".
В інтерв'ю Олені Кравець шеф-кухар поділився, що двічі їв м'ясо коня, однак його шлунок це сприйняв не надто радо, пише портал Дім.
Але я не здамся і поїм його ще втретє. Треба їсти те, що ти не любиш. Можливо, я був не в тому настрої. В цілому, я їм усе. Навіть п'явки — дуже прикольні і стерильно чисті, зародки качок, бджіл. Бджоли в мене в ресторані продаються. Це називається підмор — тіла померлих медоносних бджіл, дуже корисна штука. Їх навіть вивчають у данському інституті завдяки тому, що я почав про це говорити. Це їжа майбутнього, — пояснює шеф-кухар.
За словами Клопотенка, п'явки після приготування хрумкі і на смак схожі на свинячі вушка. А зародки каченят називаються балут. Їх кулінар куштував, коли брав участь у проєкті "МастерШеф".
Я завжди розповідаю, а ніхто не може мені їх приготувати. Їв я їх двічі. Коли мені їх дали, я дивився на них, як на найкраще, що може бути. Виглядає, як зародок качки. Я здаюся трохи навіженим, знаю. Але я відкидаю стереотип про те, що це щось ненормальне. В мене є обмеження, проте я кажу їм: "Іди сюди". "Женю, не їж собак!" — "Ідіть сюди!" Жартую, я не їв собак, — каже Євген.
Він додав, що ніколи не здається в прагненні шукати нові смаки, адже саме це дозволяє створювати щось нове.