При приготуванні яєць деякі люди, щоб зробити страву легшою, використовують лише білки та відмовляються від жовтків.
Однак це не зовсім правильно, вважає лікар-дієтолог.
За її словами, щоб отримати максимальну користь із цього продукту, потрібно вживати обидві його частини.
«За складом яйця – це безумовно криниця.
Це найкращий білок у рейтингу білків, він ідеально легко засвоюється і у нього ідеальний амінокислотний склад, навіть краще за м’ясо.
У жовтку є і лецитин, який впливає на зір, і вітамін А в ідеальній формі, та безліч мікроелементів», – пояснила лікар.
Найкраще засвоюється омлет, а найгірше – сирі яйця, продовжила дієтолог.
«Градація така: найлегше засвоюється організмом омлет, потім йде яйце пашот (зварене без шкаралупи, – ред.), яйце бенедикт (бутерброд з яйцем пашот та різними добавками, – ред.), потім йде відварене яйце, глазунія, а в самому наприкінці – сире яйце”, – перерахувала дієтолог.