Багато господарок відразу після покупки яєць миють їх під проточною водою.
Лікар-дієтолог Олена Соломатіна пояснила, що робити це не потрібно.
Додаткове промивання перед відправкою яєць на зберігання несе небезпеку зараження сальмонельозом.
Річ у тому, що сальмонельоз часто буває на яєчній шкаралупі.
Для захисту від нього на поверхні шкаралупи формується невидима оку плівка, її краще не змивати.
Експерт порадила мити курячі яйця вже безпосередньо перед початком їхнього приготування.
На цьому етапі промивання потрібне, інакше бруд від розбитого яйця може потрапити в білок.
Якщо недостатньо проварити або просмажити яйце, можна отримати отруєння.
Як зазначила дієтолог Соломатіна, потрібно звернути увагу і на термін зберігання яєць – у приготовлених він набагато менший.
Зварені яйця в шкаралупі зберігаються в холодильнику до двох тижнів, очищені – тільки три дні.