Регулярне вживання такого сухофрукта як чорнослив покращує функціонування кишечника і підвищує захист від розвитку його хвороб, включаючи рак.
Про користь чорносливу для кишкового тракту розповіли зарубіжні дієтологи Ерін Кенні і Джеймі Міллер. За словами фахівців, даний сухофрукт відрізняється високим вмістом компонентів, сприятливо впливають на перистальтику кишечника і його здатність спорожнятися.
“Чорнослив – продукт з високим вмістом клітковини, яка запобігає запори. Також в сухофрукті багато сорбіту і хлорогенової кислоти, що збільшують частоту стулу”, – пояснюють експерти.
Крім цього, сухофрукт покращує захист кишечника від появи ракових пухлин. Даний ефект вчені пов’язують з антиоксидантною дією мікроелементів, що входять до його складу. Завдяки йому зменшується запалення, яке сприяє зростанню злоякісних утворень, пошкоджуючи клітини.
Фахівці пояснили, що марганець, а також мідь, що містяться в чорносливі, сприяють захисту здорових клітин від пошкоджень, асоційованих із запальним процесом. Також, додали вони, “речовини антоціани цього сухофрукта зменшують ризик розвитку раку товстої кишки”.
На думку дієтологів, при відсутності протипоказань оптимально з’їдати один-два сушених плода в день. Серед інших його вагомих переваг фахівці назвали позитивний вплив на стан серця, а також здатність зміцнювати кістки.