Існує безліч народних засобів очищення кишечника, а також велика кількість різних препаратів для цих цілей, проте є безпечний та надійний спосіб його очищення, заявив кандидат медичних наук, гастроентеролог.
“У брудному кишечнику розвивається запалення, поліпи, дивертикули, а там і до раку недалеко”, – зазначив лікар.
Фахівець зазначив, що жодного сенсу в одноразовому очищенні кишечника немає, робити це слід щодня. Однак це зовсім не означає, що людина має оселитися біля кабінету гідроколонотерапії.
"Для регулярного чищення кишечника достатньо регулярного вживання клітковини", - зазначив лікар.
Лікар уточнив, що йдеться про «вуглеводи, які не перетравлюються», які зіскребають все зайве зі стінок кишечника, а також забезпечують нормальний обсяг випорожнення, перистальтику та підтримують зростання хороших мікробів.
Джерелом клітковини можуть виступати фрукти, овочі, каші та практично будь-яка їжа рослинного походження. Як альтернативу можна розглядати яблучний пектин, висівки, лушпиння насіння подорожника.