До кави звикли ставитися як до напою, з якого велика частина усього людства починає свій ранок.
Одні люблять американо або еспресо, інші віддають перевагу каві з молоком, тож п’ють капучино або латте, а ще одна група людей додає до напою вершки. Та наскільки це корисно? Розповідають медики.
Вершки до кави: який склад
Зазвичай інгредієнтів, що входять до складу вершків, дуже багато, але серед них переважають цукор, вода, олія, ароматизатори та стабілізатори. А ось безпосередньо молочних продуктів у них не так багато: вершкового смаку вдається досягти за допомогою вже згаданої олії.
Якщо за день випивати всього одну чашку кави, це не дуже велика доза цукру. А у випадку, якщо каву ви готуєте удома, вершки навіть сприятимуть здоровій дієті. Не відмовляйтеся від улюбленого смаку напою, якщо вас він робить дійсно щасливим.
Корисні поради
Не намагайтеся економити на якості вершків, обирайте гарний та корисний склад. Краще, якщо молочних продуктів там буде багато або ж віддайте перевагу вершкам на рослинній основі. Останні можна змішувати зі звичайними або додавати до них спеції на кшталт кориці.