U-News » press release » Які вина найкраще смакують з рибними стравами: 10 дивовижних пар
Всі новини

Які вина найкраще смакують з рибними стравами: 10 дивовижних пар

 Існує поширена думка, що до риби найкраще підходить молоде і свіже біле вино. Хоча це правило було широко поширене в минулому, воно втратило свої позиції і сьогодні багато знавців і сомельє найвідоміших ресторанів знають, що риба може поєднуватися з десятками молодих і марочних вин. Але які ж вина поєднуються з рибою? Сучасна тенденція поєднання їжі та вина вимагає досконалого знання кожного вина та того, як воно може доповнити кожну страву.

Для цього потрібно знати всі органолептичні властивості напою, його смакові якості та післясмак, щоб підібрати їх до бажаної страви.

Виявляється, що риба чудово поєднується з рожевими винами, білими шампанськими і вражаючим вибором червоних, окрім традиційних білих.

Тож познайомтеся з цими 10-ма варіантами вин, які ми пропонуємо вам спробувати у поєднанні з рибними стравами, і готуйтеся здивувати всіх своїх гостей традиційним або незвичайним поєднанням.

Совіньйон блан

Совіньйон блан, безсумнівно, є класичним вибором, якщо ви хочете підстрахуватися під час наступної зустрічі чи сімейної вечері.

Це вишукане вино найкраще подавати молодим і чудово поєднується з нежирною рибою, як-от морський окунь або морський лящ.

Легкий та свіжий смаковий профіль вина досить делікатний, щоб доповнити, а не приховати особливості смаку риби.

Що стосується способу приготування, то ви можете вибрати як ніжний рибний суп, так і страву на грилі або навіть на пару.

Шардоне

Ще один класичний вибір, який точно стане безпрограшним партнером. Легке, молоде і не надто ароматне шардоне – ще один чудовий варіант для морського окуня або морського ляща. Але будь-яка страва з білої риби може виграти від такого поєднання.

Дивовижна особливість шардоне – це його ніжний смак, який підсилює природний “сік” риби.

Ігристе вино

Мабуть, найуніверсальнішою комбінацією, яку можна спробувати з різноманітними стравами з риби та морепродуктів, є ігристе вино.

Ідея полягає в тому, щоб знайти вино злегка ігристе з ніжним перляжем замість яскравих бульбашок. Цей тип вина посилює ніжні смаки креветок, омарів, крабів і креветок, але також чудово підходить до білої та блакитної риби.

Для жирнішої риби, як-от лосось, а також з мідіями, молюсками та устрицями, найкращим вибором може бути яскраве ігристе, як-от просекко або шампанське.

Рожеве вино

Східні рибні страви, зокрема суші та сашимі, важко поєднувати з вином. За японським повір'ям, страва має п'ять основних компонентів: солодкість, солоність, гіркоту, кислинку та умамі.

Цей останній компонент характерний для східних страв і підсилюється, якщо мова йде про рибу, складним напоєм, таким як рожеве вино.

Рожеве вино добре поєднується з різноманітними гострими чи менш гострими стравами, має бадьорість білого та складність червоного, поєднуючи найкраще з обох світів. І саме ця складність володіє смаками типових японських рибних страв.

Піно грі

Біле вино, отримане з червоного винограду, лише доповнить смак рибної страви. Піно Грі є одним із найскладніших білих сортів, що демонструє структуроване тіло та унікальний аромат і смак. Невеликий вміст танінів також сприяє характеру цього вина.

Це вино найкраще поєднується з рибою на грилі або барбекю. Вибирайте білу рибу, наприклад, морського окуня або морського ляща. Смак морепродуктів, смажених на грилі, також підсилюється цим вишуканим вином.

Наприклад, ви можете поєднати його з восьминогами на грилі, королівськими креветками або кальмарами на грилі. Ще одне споріднене вино, яке добре поєднується з вищевказаними стравами, - це чудовий піно блан.

Піно нуар

Говорячи про Піно, ми можемо перейти до червоного. Так, ви правильно зрозуміли. Червоне вино і риба – не найпопулярніше поєднання. Ваші менш обізнані друзі можуть навіть залишити коментарі про ваш брак знань, вибравши червоне вино, щоб подати до риби.

І тут ви можете втрутитися та пояснити, як червоне може підсилити смак жирнішої риби.

Насправді піно нуар ідеально поєднується з жирною рибою, включаючи лосось, тунець, скумбрію, форель, оселедець і сардини.

Насичений смак вина та непомітний вміст алкоголю роблять його чудовим вибором для страв з риби, приготованої на грилі, на пару та запеченої.

Верментіно

Повертаючись до вибору білих вин, ще одне вишукане поєднання представляє верментіно, чудове італійське вино, яке виробляється переважно в регіоні Маремма в Тоскані, а також на Сардинії.

Завдяки особливим кліматичним умовам і терруару обох областей, вино характеризується дуже насиченим ароматом і стійким післясмаком. Його фруктові аромати та чітка соковитість гарантують унікальне поєднання, яке неодмінно здивує всіх ваших гостей.

Вино поєднується з нежирною білою рибою або молюсками.

Фраппато

Від Тоскани до Сицилії, Італія виробляє вражаючу різноманітність вин, які поєднуються з рибою. Дивовижним є Frappato, сицилійське вино, вироблене в провінції Рагуза.

Вино, отримане з чорного винограду, характеризується унікальним ароматом і відмінним смаком, які важко забути, чудово поєднується з суші та сашимі, а також з іншими стравами з сирої риби.

К'янті 

Ще одне червоне вино, яке потрапило до цього списку, — це Chianti Classico, червоне вино, яке підтверджує, що червоне й рибне поєднання є більш ніж ідеальним.

Ніжне к’янті має м’який вміст танінів і ідеально підходить до синьої риби, такої як тріска та сардини.

Санджовезе

Останнім вином у цьому списку є червоне Санджовезе - справжній принц Тоскани. Завдяки своїй свіжості та фруктовості, може доповнити десятки рибних страв.

Санджовезе знаходить своїх найкращих союзників у традиційних стравах із ліворнської тріски, але воно також ідеально поєднується з сирими сардинами та жирною рибою. Поєднуйте його зі смаженим або запеченим лососем, з червоним тунцем.

Крім того, невінтажне санджовезе також підсилює ніжний смак рибного супу чи різотто з морепродуктами.

Варто розглянути багато комбінацій, від класичних до більш сміливих. Тепер ви точно знаєте, які вина поєднуються з рибою, і зможете здивувати своїх друзів і рідних. Смачного!

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Стало відомо, які продукти різко підвищують рівень цукру в крові
36 529
Робітники випадково відремонтували кухню не в тому будинку: як відреагувала господиня
17 999
Наречений скасував весілля через SMS коханої його 12-річній доньці: що вона написала
15 270
Мільйонер-жартівник склав заповіт, від якого плакало ціле місто
14 165
Російські пропагандисти вчергове зганьбилися, коли хотіли показати “кладовище знищеної української бронетехніки”
14 045
Чому навіть хороші й надійні чоловіки зраджують: психолог назвав 8 причин
12 650
Російська тенісистка люто відгамселила себе ракеткою по голові
11 072
Високий холестерин: ознаки в ногах вкажуть на небезпечний стан
10 852
"Навіть нічого не пила": телеведуча Барбір насмішила конфузом зі штанями
10 098
Які продукти не можна мити перед приготуванням та вживанням у їжу: шкідливо і навіть небезпечно
8 697
Знайдено простий спосіб запобігти розвитку високого артеріального тиску
8 264
Від холестерину і для довголіття: простий, але корисний фрукт
7 705
Названо продукти, які підвищують рівень «поганого» холестерину
7 184
Зеленський розповів про "міст" до закінчення війни
0
Оксана Білозір у центрі подій на Курщині: що привело артистку до рф
0
Чоловік не може продати будинок через сусіда та його "витвір мистецтва": що він зробив
0
Як продовжити термін служби турбованого двигуна: поради механіка
0
4 речі, які не можна залишати на передньому або задньому сидінні автомобіля
0
Мама-красуня, а батько — фанат Трампа: як виглядали в молодості батьки зірки Леді Гаги
0
Друзі Бреда Пітта розповіли, що спільного він має зі своєю новою нареченою
0
Демі Мур здійснила рідкісний вихід із трьома доньками від Брюса Вілліса
0
РФ знала про загрозу вторгнення до Курської області: чому в Кремлі нічого не вдіяли
0
Олександр Будько: як герой шоу "Холостяк" долав втому та виклики на шляху до кохання
0
Краще залишити на весну. Сім фруктових дерев, які не переживуть зиму: що не можна саджати восени
0
Врятуйте врожай: для чого розкидають кавунові кірки на городі
0
30 днів на все про все: як ТЦК обмежує водійські права «ухилянтів»
0
Маша Єфросініна у глибокому декольте влаштувала відверту зйомку в центрі Києва

Українська ведуча Маша Єфросініна поділилась відвертим ...

Фатальні помилки під час сексу, через які партнер може втекти

Під час заняття сексом варто окрім задоволення себе і ...

Кардіолог назвав продукт для сніданку, якого слід уникати гіпертонікам

Ваша дієта може відіграти величезну роль у різних умовах. ...