U-News » Здоров'я » Знайдено лікарські трави та спеції, які допомагають знизити тиск
Всі новини

Знайдено лікарські трави та спеції, які допомагають знизити тиск

Високий кров’яний тиск проблема багатьох людей. Поєднання таких факторів , як стрес , алкоголь , куріння , надмірна вага і відсутність фізичної активності грають ключову роль у формуванні проблеми , яка до того ж посилюється з віком.

Хоча високий тиск – стан хворобливий і заподіює масу проблем , самостійною хворобою воно не є . Проте надзвичайно важливо підтримувати тиск в нормі , щоб запобігти розвитку серцево – судинних захворювань , можливість інсульту і навіть захворювання нирок.

Хоча ідея безлікарського контролю тиску за допомогою трав і спецій набуває популярності , медиками вона як і раніше розглядається зі скептицизмом . Однак дослідження в цій сфері тривають. Так , в дослідженні , опублікованому в Журналі медицини ( Journal of Medicine ), було виявлено , що загальні спеції можуть захистити від хвороб серця і погіршень , викликаних старінням. Вчені виявили зв’язок між вмістом фенолу в певних травах та спеціях та їх потенціал в галузі запобігання глікірованія та формування AGE сполук , які відповідають за передчасне старіння і хвороби серця.

Контролювати кров’яний тиск і збільшити лікарську цінність їжі можуть допомогти наступні трави і спеції. Можливо , ви використовуєте їх , не підозрюючи про користь , яку вони надають:

Часник : часник містить аліцин , речовина, яка має антибактеріальну , антиоксидантну , гіполіпідемічну і антигіпертензивні властивості. У пілотному дослідженні , проведеному в науково – клінічному центрі Нового Орлеана , виявили , що часник може знизити кров’яний тиск. Дев’яти пацієнтам з важкою гіпертонією давали препарат , на основі часнику , що містить 1,3% алліцин . У положенні сидячи артеріальний тиск впав зі значним зниженням діастолічного артеріального тиску і залишалося на цьому рівні від 5 до 14 годин після дози . Крім того , було доведено , що свіжий часник має більш потужні серцево – захисні властивості , ніж оброблений часник.

Кориця : кориця не тільки запобігає хворобам серця , а також запобігає діабету . У центрі прикладних наук про здоров’я в Огайо провели дослідження за участю 22 пацієнтів , половина з яких брала водорозчинну корицю (250 мг) щодня , інша половина – плацебо. У тих, хто брав корицю було виявлено збільшення антиоксидантів і зниження цукру в крові на 13 – 23%.

Цибуля: цибуля містить кверцетин , флавонол , що допомагають запобігти хворобам серця та інсульту. Згідно з результатами дослідження , опублікованого в JournalofNutrition прийом в їжу цибулі допоміг знизити діастолічний кров’яний тиск до 7 mmHg .

Оливки: цей продукт є значною частиною середземноморської дієти , признаной однією з найздоровіших у світі. Олія з оливок призводить до зниження кров’яного тиску. У дослідженні , присвяченому впливу оливкової олії на здоров’я , д -р Л. Альдо Феррара , доцент університету Неаполя в Італії встановив , що щоденне вживання 40 грамів оливкової олії дозволяє знизити дозування ліків , понижуючого кров’яний тиск у хворих на гіпертонічну хворобу приблизно на 50 %.

Орегано: орегано містить з’єднання карвакрола , яке допомагає знизити кров’яний тиск. У дослідженні , проведеному на тваринах , вчені з університету Ескішехір Османгази в Туреччині , встановили , що карвакрол призводить до зниження частоти серцевих скорочень , нормалізує артеріальний тиск , а також систолічний та діастолічний тиск.

Глід: глід традиційно використовується для лікування високого кров’яного тиску. У рандомізованому дослідженні , проведеному в Редінгу , Великобританія , 79 у хворих на цукровий діабет 2- го типу брали 1200 мг екстракту глоду , а інша група приймала ліки від високого кров’яного тиску. Результати показали , що у пацієнтів , що приймали глід , в кінці 16 -го тижня знизився рівень середнього діастолічного тиску.

Кардамон: у дослідженні , опублікованому в IndianJournalofBiochemistryandBiophysics , брало участь 20 осіб , яким вперше був поставлений діагноз первинної гіпертонії. У ході дослідження вони приймали по 3 г порошку на день протягом 3 місяців. По закінченні цього терміну , всі випробувані відчули поліпшення без будь-яких побічних ефектів. Крім того , у випробовуваних значно знизився кров’яний тиск , і покращився антиоксидантний статус .

Антиоксидантна та протизапальна дію деяких спецій і трав допоможуть вам поліпшити загальне самопочуття. Трави мають низьку калорійність , збільшують лікарську цінність їжі і дозволяють знизити артеріальний тиск. Додавайте їх в супи , салати , рибні , м’ясні , овочеві страви і будьте здорові.

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Ідеальна помста: жінку, яка зруйнувала чужу сім’ю, висміяли на великому банері
26 290
Дівчина знайшла кумедний спосіб повідомити стать майбутньої дитини
24 813
Мережу розсмішив "потужний донат" Тищенка
21 479
Жінку через зовнішність не впустили до літака: який вигляд вона має
20 694
Названо небезпечну ознаку високого тиску, яку багато ігнорують
15 915
Кардіологом названо один із найпростіших способів покращити здоров’я серця
12 016
Популярний продукт назвали причиною високого цукру в крові
11 672
Чоловік показав бургер 1995 року, який непідвладний часу: як він виглядає
10 833
Лікар назвав чотири ознаки на шкірі, які свідчать, що ви вживаєте надто багато алкоголю
9 485
Хворий кишківник: шість ознак проблем з головним органом довголіття
9 025
Квадробери заполонили Україну: хто ці люди в масках тварин і з хвостами
7 849
Волинянин знайшов гриб-гігант вагою понад 1 кг
7 632
Наречений із нареченою побилися одразу після весілля та були заарештовані
7 012
Злата Огнєвіч розповіла, чим закінчилася історія з чоловіком, який її переслідував понад 5 років
0
Засіб для знищення бур'янів з оцту і солі - як приготувати
0
Лікар назвав серед причин тривалого кашлю хвороби серця та рак
0
Деякі корисні напої суттєво знижують засвоєння заліза
0
Як зрозуміти, що автомобіль скоро зламається: експерт дав відповідь
0
Нанокераміка для кузова автомобіля: скільки тримається та як продовжити її термін служби
0
Низький попит диктує умови на ринку пального: якими будуть ціни на АЗС у жовтні
0
"Шоколадна ліана": на ділянці жителя Рівненщини плодоносить субтропічна рослина
0
Обріжте аґрус так - і наступного року врожай потроїться: хитрість досвідчених дачників
0
Навіщо сіяти гречку на городі: досвідчені агрономи знають
0
Пилова буря накрила Дніпро, Харків та Полтаву
0
Росіяни обстріляли своїх же військових при спробі здатися в полон на Курахівському напрямку
0
Наче десь в Африці: окупований Донецьк накрило стихійне лихо
0
6 типів сексуальності. Як відрізнити демісексуала від сапіосексуала або пансексуала і що це означає

Сексолог і ведуча реаліті Екси на Новому каналі Наталія ...

Як зберігати яйця – тупим кінцем вгору чи вниз

Найчастіше люди кладуть яйця у відсік холодильника так, як ...

Медики назвали двадцять ознак дисбалансу гормонів в організмі жінки

Лікарі перерахували 20 ознак, що вказують на дисбаланс ...