Вчені проаналізували генетичну схожість людини з тваринами, комахами та овочами, отримавши у підсумку несподіваний висновок.
Згідно з результатами, на генетичному рівні людина на 70% схожа на курку, на 50% - на дрозофілу, на 40% - на огірок.
Директор однієї з птахофабрик Василь Ропій переконаний, що курячий розум функціонує набагато краще, ніж заведено вважати - кури слухняні, добре орієнтуються в просторі, вміють рахувати і мають хорошу пам'ять.
«У нас однаково працює організм. У нас метаболізм влаштований схожим чином, тобто ми їмо, ми руйнуємо цю їжу певними ферментами, переварюємо, енергію отримуємо однаковим чином», - пояснює учений-біолог.
Попри прихильність до птиці, Василь Ропій не сприймає таких пояснень, а стверджує, що люди більше схожі на свиней і кіз, а також на шимпанзе.
«Для вчених дослідження про генетичну схожість не стало відкриттям. Вони цю інформацію, кажуть, знали ще 40 років тому.
Але автора популярного в соцмережах наукового відео хвалять, адже люди звернули на це увагу і багато хто хоч погуглив, що таке геном і ДНК», - йдеться в сюжеті ТСН.