Після миття посуду більшість господинь протирають його рушником, щоб видалити зайву вологу та уникнути слідів та розводів від води. Але використання такого способу сушіння тарілок може бути небезпечним.
Все залежить від чистоти рушника та матеріалу. OBOZREVATEL розібрався в цьому в питанні.
З точки зору гігієни, найкращий спосіб висушити посуд – це поставити його на спеціальну сушарку у добре провітрюваній кімнаті. Але коли потрібно швидше звільнити місце, то господині використовують рушники, щоб протерти тарілки та скласти їх на місце.
Найперше, на що потрібно звертати увагу, це на чистоту тканини. Кухонні рушники швидко забруднюються і через постійну вологість на них створюється сприятливе середовище для розмноження бактерій та мікробів, які можуть потрапляти на різні поверхні і негативно впливати на наше здоров'я.
Також обирайте для протирання посуду рушники з мікрофібри. Це безпечний матеріал, який швидко вбере вологу та не залишить ворсинок чи розводів. Якщо ви вже почали протирати тарілки, то робіть це ретельно, тому що найменша вологість може призвести до появи бактерій.
Рушники з інших матеріалів зазвичай залишають після протирання ворсинки та можуть не повністю увібрати всю вологу, а просто перенести бактерії з однієї поверхні на іншу.
Також не варто використовувати паперові рушники. У вас піде не тільки багато серветок, щоб все протерти, а ви ще й не видалите всю рідину і маленькі частинки рушничків прилипнуть до посуду.
Якщо у вас є посудомийна машинка, то використовуйте її. Так ви точно будете впевнені, що посуд продезінфікований, чистий та сухий.