U-News » Здоров'я » 5 повсякденних продуктів, які напрочуд корисні для здоров’я серця
Всі новини

5 повсякденних продуктів, які напрочуд корисні для здоров’я серця

Будучи одним із п’яти життєво важливих органів тіла, серце забезпечує кровообіг в організмі, доставляючи кисень, поживні речовини та гормони, а також видаляючи продукти обміну речовин. Однак якщо здоров’я серця порушене, то це позначається і на кровообігу в інших областях організму.

Однак є й хороші новини. Навіть якщо нині ви не дотримуєтеся здорової для серця дієти, кілька простих змін у раціоні харчування можуть реально вплинути на ваш артеріальний тиск і рівень холестерину. WomanEL розповість про п’ять продуктів, яким слід віддати перевагу, якщо ви хочете почати.

  • Зверніть увагу: якщо вас турбує ваш кров’яний тиск або рівень холестерину, зверніться за порадою до терапевта або медичного фахівця.

Кавун

Ви можете думати про кавун як про освіжаючу літню закуску, але регулярне вживання кавуна може також зміцнити здоров’я вашого серця. Згідно з дослідженням, опублікованим у журналі Nutrients, вживання кавуна або кавунового соку захищає судини за умови високого споживання цукру, оскільки амінокислоти, що містяться в кавуні (L-цитрулін і L-аргінін), протидіють зниженню біодоступності оксиду азоту під впливом цукру.

Оскільки зниження рівня оксиду азоту може призводити до таких наслідків, як зниження варіабельності серцевого ритму (зміна тривалості інтервалів між ударами серця, що асоціюється з добрим здоров’ям), функції судин і мікросудинного кровотоку, протидія цьому зниженню через вживання кавуна може захистити здоров’я серця в довгостроковій перспективі. Одним словом, кавун діє як своєрідний щит.

Капуста кале

Листова зелень відома цілою низкою корисних властивостей, тому ви, ймовірно, не здивуєтеся, побачивши її в цьому списку. Зокрема, капуста кале корисна для серця, оскільки містить велику кількість корисних для серця поживних речовин, включно з калієм, клітковиною, фолатами і кальцієм.

Темна листова зелень, як показали дослідження, знижує рівень ЛПНЩ – так званого поганого холестерину – і перешкоджає його зв’язуванню зі стінками артерій.

Це пояснюється тим, що деякі речовини, які містяться в капусті калі, здатні зв’язувати жовчні кислоти, що утворюються з холестерину, в травній системі та перешкоджати їхній реабсорбції.

Овес

Овес, можливо, не найцікавіший продукт, але він має безліч корисних для серця властивостей. Ба більше, існує безліч доказів того, що цільнозерновий овес і класичні вівсяні висівки сприяють зниженню рівня холестерину. Це відбувається завдяки наявності бета-глюкану – розчинної клітковини, яка найчастіше трапляється у вівсі і знижує рівень загального та поганого холестерину.

Але це ще не все. Бета-глюкан також багатий на антиоксиданти, які, зменшуючи запалення, захищають від шкідливих хронічних захворювань, таких як хвороби серця. Потужна штука.

Авокадо

Якщо ви любите авокадо на тості, то у нас для вас хороші новини. Авокадо не тільки смачний, а й корисний для здоров’я серця. Хоча в авокадо багато жирів, 60% з них становлять мононасичені жири – корисні жири, які допомагають захистити серце, підтримуючи рівень хорошого холестерину і знижуючи рівень поганого.

Багато поживних речовин, що містяться в авокадо, такі як калій, фолат і клітковина, також корисні для серця і серцево-судинної системи.

Ба більше, згідно з дослідженнями, опублікованими в Journal Of The American Heart Association, вживання двох порцій авокадо на тиждень (одне ціле авокадо) знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань на 21%.

Темний шоколад

Ні для кого не секрет, що темний шоколад має безліч корисних властивостей, але однією з найбільш вражаючих є його внесок у здоров’я серця. Це пояснюється тим, що темний шоколад містить велику кількість флавоноїдів, які також містяться в чаї, листових овочах і цитрусових, що виступають як антиоксиданти і мають потужну протизапальну дію. Зокрема, в ньому багато підтипу флавоноїдів, званих флаванолами.

Як флаваноли, так і теобромін – ще одну сполуку природного походження, що міститься в какао, – раніше пов’язували з поліпшенням роботи кровоносних судин, зниженням артеріального тиску і ризику серцево-судинних захворювань у людей зі схильністю і без неї.

Поліфеноли, що містяться в темному шоколаді, одним з яких є флаваноли, також можуть підвищувати рівень хорошого холестерину та одночасно знижувати рівень поганого холестерину, покращуючи загальний рівень.

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
На заяву Безуглої про звільнення відреагували у Повітряних силах ЗСУ
26 436
Ідеальна помста: жінку, яка зруйнувала чужу сім’ю, висміяли на великому банері
25 762
Дівчина знайшла кумедний спосіб повідомити стать майбутньої дитини
22 467
Мережу розсмішив "потужний донат" Тищенка
21 173
Жінку через зовнішність не впустили до літака: який вигляд вона має
20 285
Названо небезпечну ознаку високого тиску, яку багато ігнорують
15 694
Кардіологом названо один із найпростіших способів покращити здоров’я серця
11 782
Популярний продукт назвали причиною високого цукру в крові
11 323
Чоловік показав бургер 1995 року, який непідвладний часу: як він виглядає
10 753
Лікар назвав чотири ознаки на шкірі, які свідчать, що ви вживаєте надто багато алкоголю
9 268
Хворий кишківник: шість ознак проблем з головним органом довголіття
8 759
Квадробери заполонили Україну: хто ці люди в масках тварин і з хвостами
7 640
Волинянин знайшов гриб-гігант вагою понад 1 кг
7 397
Названо п’ять доступних продуктів харчування з раціону довгожителів
0
Підозрілі для правоохоронців звички водіїв кого обов’язково зупинить поліція
0
Рада готує нові обмеження для водіїв: кому доведеться міняти права
0
Конфіскація авто не тільки у п’яних: кого з українських водіїв може торкнутися це покарання
0
Тюрма за п’яну аварію: кого з українців вже скоро можуть почати кидати за ґрати
0
Чому золото може залишати чорні сліди на шкірі
0
Психологи розповіли, які кольори одягу допоможуть в різних ситуаціях
0
Названо найнеслухняніших дітей за знаком зодіаку: з ними буде нелегко
0
Як зберегти томатну пасту свіжою якнайдовше
0
Чому фікус почав скидати листя: помилки садівників
0
Який вид мульчування найкращий: фахівці розібрали чотири варіанти
0
Як підготувати високі грядки восени: перевірені рекомендації
0
Які продукти категорично не можна класти в компост: дачникам на замітку
0
Як зберігати яйця – тупим кінцем вгору чи вниз

Найчастіше люди кладуть яйця у відсік холодильника так, як ...

Медики назвали двадцять ознак дисбалансу гормонів в організмі жінки

Лікарі перерахували 20 ознак, що вказують на дисбаланс ...

Названо найпопулярніші причини, чому стосунки не заходять далі першого побачення

Від того, яке враження ви справили на першому побаченні, ...