Хурма може бути як звичайною, так і «королівською». Ця ягода має винятковий смак, але все може зіпсувати в’язкість та терпкість у роті.
Тому перед вибору цього продукту краще знати деякі нюанси та певні критерії.
Пропонуємо вивчити рекомендації кулінарів, які часто займаються закупівлею фруктів, овочів і ягід.
Насамперед важливо звертати увагу на листочки та плодоніжку – вони повинні бути сухими та мати темний колір.
Сама ягода має бути відносно м’якою та блискучою – краще купувати хурму без вм’ятин та слідів падінь.
Шкірка у хорошого екземпляра рівна, гладка, а її колір має світло-червоний відтінок. Якщо на шкірці є плями, це свідчить про те, що плід перезрів.
Як правило, сорт “корольок” не в’яже, але все одно ягода повинна мати виражений аромат і щільну шкірку яскравого помаранчевого кольору.