Натуральні приправи і прянощі не тільки покращують смак напою чи їжі, а й зігрівають організм, покращують травлення та зміцнюють імунітет.
Ось 4 спеції, особливо корисних взимку.
Чорний перець
Чорний перець містить піперин, який сприяє покращенню травлення завдяки стимуляції вироблення шлункового соку. Це допомагає запобігти проблемам із шлунково-кишковим трактом (ШКТ) і створює приємне відчуття легкості після їжі.
Фенхель
Фенхель має у своєму складі анетол, який допомагає при запальних процесах шлунково-кишкового тракту. Окрім цього здійснює сечогінну дію та сприяє виведенню токсинів з організму.
Тмин (або кмин)
Тмин допомагає позбутися спазмів у ШКТ. Крім того, здійснює антисептичний ефект, допомагає при здутті і навіть корисний при головному болю.
Куркума
Куркума є потужним антиоксидантом. Куркумін, який є її основним активним компонентом, здійснює протизапальну та антибактеріальну дію.